Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti , a na inicijativu Savjetodavnog tijela za obrazovanje i zapošljavanje Grada Doboja je u saradnji sa osnovnim školama na području Grada Doboja organizovala obilježavanje Evropskog dana jezika.

Gradska uprava raspisala je literarni konkurs, a učenici su imali zadatak da na njemačkom ili engleskom jeziku napišu pismo zašto uče strane jezike.

Manifestaciji koja je odžana juče u prostorijama naše škole prisustvovali su Vlado Blagojević-zamjenik načelnika Grada Doboja, Nerminka Isić-predsjednik Savjetodavnog tijela, Tihomir Gligorić-načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Milica Pavlović-predsjednik žirija, te direktori, nastavnici i učenici drugih škola. Na samom početku istaknut je značaj učenja stranih jezika te jezičke raznolikosti.

Radovi koji su pristigli trebali su biti maštoviti, a ocjenjivala se i gramatička pismenost. Nagrade su podijeljene u dvije kategorije.

Pobjednik u kategoriji za učenike šestih i sedmih razreda je Marko Vasiljević iz JU OŠ “Sveti Sava”, a Sofija Mišurić iz JU OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” je pobjednik u kategoriji osmih i devetih razreda. Čestitamo pobjednicima i svim ostalim učesnicima!