Pipi Duga Čarapa je lik sa kojim se djeca lako identifikuju. Malo volje i mnogo mašte i za tren oka naša učionica je postala “Pipinovac”, dom neobične i neustrašive Pipi.

Da, u “Pipinovcu” možda nije sve u savršenom redu, ali zabave i avanture ne nedostaje. Šta je drugo potrebno jednom djetetu da bi učilo uz osmijeh… Naši četvrtaci su se potrudili da knjigu koju su trebali pročitati za lektiru, “Pipi Duga Čarapa”, ” ožive” u svojoj učionici. Oduševljeni ovom djevojčicom kose boje mrkve, donijeli su predmete koji ih podsjećaju na nju, pričali o tome čime ih je osvojila, smijali se njenom (ne)snalaženju u školskoj klupi, njenom prostodušnom i iskrenom stavu i slobodnom ponašanju. Glasali su za slobodu da mogu da rade ono što žele i vole i za hrabrost da to ostvare. Po ugledu na Pipi djevojčice su odvažno stigle u školu sa frizurama i odjećom “a la Pipi”. Posebnu draž je činila aktivnost spravljanja omiljenog napitka Pipi, bijele kafe.
Kašičica kafe, kašičica šećera, šolja vrela mlijeka i ukusan napitak je bio spreman. Da u “Pipinovcu” gostima ništa ne nedostaje potrudile su se mame i bake koje su poslale mnoštvo ukusnih palačinaka i peciva. Uz takvu gozbu nije bilo teško uraditi predvidjene zadatke, pa čak i čas matematike pretvoriti u “pipimatiku” i “natjerati” Pipi da riješi postavljene zadatke.
Ništa ne može zamijeniti “staru, dobru” knjigu, jer samo knjiga čini da letimo na krilima mašte. Zato su naši djaci poželjeli još mnogo ovakvih časova lektire obećavši da će ih redovno čitati.

Categories: Novosti