“Dijete je dijete, da ga volite i razumijete”.

Mi razumijemo i uvažavamo potrebe naših đaka, a posebno potrebu za igrom i učenjem kroz igru. Svjetski dan školske igre danas obilježava oko pola miliona učenika iz 69 zemalja. Igra nije ni nas zaobišla. Nekoliko odjeljenjskih zajednica se rado uključilo u obilježavanje ovog dana. Jedna od njih je i zajednica IV -1. U pitanju je organizovanje igre kojom ne upravlja učitelj, već je đaci organizuju po svojoj želji, ali bez igračaka na struju ili baterije. To je prilika da svojoj mašti puste na volju, da sami pronađu ideje za igru, bez upotrebe tehnologije. Najvažnije od svega je da na taj način jačaju međusobne odnose u svom odjeljenju, da se povezuju kroz igru, uvažavaju različite želje i pronalaze načine da ih “pomire”. Kombinovali su neke stare igre, poput lastiša i muzičkih stolica sa novim igračkama kao što su npr. LOL lutkice. Iako su uživali u igri, a i umorili se, zaključili su da ne bi mogli da se samo igraju

Kad igračke dijeliš svoje
svaka igra radost daje,
i ljepše je sve u dvoje
i drugarstvo duže traje.

Danas su i djeca u produženom boravku takođe obilježila Svjetski dan školske igre. Svoje igračke su donijeli u školu i igrajući se zajedno sa svojim drugarima i dijeleći igračke pokazali su svoju nesebičnost i želju za zbližavanjem i boljim upoznavanjem kroz igru.

Zadovoljstvo da provedu jedan neobičan i zabavan dan imali su i učenici područne škole Potočani. Učenici su u školu donijeli svoje omiljene igračke, igrali igre po izboru i tako obilježili Svjetski dan školske igre. Kroz igru djeca uče poštovati želje drugih, razvijaju takmičarski duh, međusobno sarađuju i dobro se zabavljaju. 

Categories: Novosti