РИТАМ ЕВРОПЕ

Наш град ове године има част да учествује у реализацији музичко-сценског спектакла под називом Ритам Европе. То је највећи омладинско-дјечји музички и телевизијски фестивал у регији. Стручни представници фестивала изабрали су тим од шест чланица које ће представљати наш град. То су:

СЛАВА СВЕТЕ ПЕТКЕ

Ученици продуженог боравка, заједно са својим учитељицама, прославили су славу Свете Петке и тако учили о обичајима нашег народа. Ово је најбољи начин да дјеца уче, гледајући од старијих како се његује и поштује традиција и вјера.

ТРИ СПРАТА ИНТЕЛЕКТА

На часу српског језика у V-3 одјељењу, данас је, техником ТРИ СПРАТА ИНТЕЛЕКТА, обрађивана наставна јединица “Прва љубав” Бранислава Нушића. Ученици су активно учествовали, а највећи утисак на све је оставио драмски приказ скеча инспирисан истоименом Нушићевом причом. Симпатије и велика прва љубав, згоде и незгоде које носе са собом, Read more…

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ФУДБАЛУ

Данас је у организацији ЈУ ОШ “Доситеј Обрадовић” одржано Општинско такмичење у фудбалу. Ученице наше школе заузеле су 1. мјесто, дјечаци су 2. мјесто. Честитамо нашим ученицима као и наставнику Дејану Илићу!

МУЛТИКУЛТУРАЛНИ ДИЈАЛОГ

Повратком у Добој завршена је посјета наших ученика и наставника Основној школи “Свети Сава” у Аранђеловцу, у оквиру пројекта “Мултикултурални дијалог”. Вратили смо се богатији новим искуствима, знањима и, што је најважније, новим другарствима и пријатељствима. Након присуства настави, ученици и наставници, захваљујући љубазним домаћинима из Аранђеловца, посјетили су културно-историјске Read more…

ЈАБУКА – КРАЉИЦА ВОЋА

Поред мноштва плодова које нам јесен дарује, јабука-краљица воћа била је данас инспирација ученицима IV-1 одјељења да уживају у лијепом и сунчаном дану и на крају се засладе укусним и здравим јабукама. Они нам поручују да једна јабука на дан, тјера доктора из куће ван.

ДАН ЈАБУКА У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ

На длану јабукаосмијех на уснамау срцу једна је порука “Нека је срећан свима Дан јабука!” Ученици продуженог боравка обиљежили су Свјетски дан јабука и сласно појели најздравију воћку.

ДАН ЈАБУКА И ЗДРАВЕ ХРАНЕ У ПО ПОТОЧАНИ

Ученици ПО Поточани су данас са својим учитељицама припремили здраву и укусну гозбу. На трпези је било домаћег пекмеза, лимунаде, поврћа и воћа. Усвајајући здраве навике обиљежили су Дан здраве хране и Дан јабука.

ЗДРАВА ХРАНА ПО ЛИПАЦ

Поводом Свјетског дана здраве хране у ПО ЛИПАЦ организована је радионица за дјецу под називом “Здрава храна”.Савремени начин живота, неправилна исхрана и физичка неактивност остављају негативне посљедице на развој и здравље дјеце. Основни циљ данашње радионице је подстицање здравог начина живота и важности правилне исхране. Поред досад усвојених знања о Read more…