U sklopu realizacije STEM projekta “Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u BiH” koji provodi međunarodna organizacija Save the Children našu školu je posjetila gospođa Kelly Witter – inžinjer za okolinu i zaštitu životne sredine iz SAD. 

Osnovni cilj projekta jeste da učenici ovladaju ključnim kompetencijama neophodnim za učešće u ekonomiji zasnovanoj na znanju, te postanu nosioci ekonomskog razvoja u BiH.

STEM mentori su prošli trening obuku i odgovorni su za realizaciju projekta u našoj školi koja je jedna od 5 “model škola” u RS. Program mentorisanja provodi tim STEM mentora koji pokrivaju definisane STEM predmete – nastavnici matematike Aleksandar Kršić i Marina Šljivić, nastavnica hemije Bojana Petrović i nastavnica biologije Ivana Tešić.


Kako je mjesec april posvećen zaštiti i očuvanju životne sredine, gospođa Witter je učenicima VII – 5 odjeljenja omogućila da sagledaju štetnost djelovanja polutanata u vazduhu, kao i da kroz upotrebu alternativnih izvora energije smanje njihove štetne emisije. Upoznali su i mjere zaštite životne sredine koje bi samostalno mogli provoditi kako bi smanjili zagađenost vazduha.


Učenici su kroz radionice zabavnog karaktera stekli nova znanja i unaprijedili svoje znanje engleskog jezika.