Nastavnice naše škole Ivana Raljić, Snežana Avramović-Kremenović i Tina Stojanović, zajedno sa deset učenica koje pohađaju sekciju “Vršnjačka medijacija”, su pod pokroviteljstvom ITF organizacije u periodu od 28. do 29. marta 2019. godine provele dva dana u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići u okolini Olova. Zajedno sa njima je bilo još 80 učenika iz ukupno devet škola iz BiH, iz Gračanice, Stjepan Polja, Kotorskog, Rudanke i Brčkog, a sve u sklopu međunarodnog projekta ”Školska i vršnjačka medijacija u BiH”,uz podršku Republike Slovenije i Republike Koreje.
Prvi dan su učenici učestvovali u orjentacijskom trčanju, podijeljeni u trideset mješovitih grupa. Naša učenica Dunja Đurić je sa još dva učenika iz različitih škola osvojila drugo mjesto za koje su se izborili skupljanjem bodova na sedam kontrolnih tačaka, tako što su odgovarali na pitanja koja su im postavljali školski medijatori. Nakon takmičenja je uslijedilo proglašenje pobjednika, a prateći program proglašenju je bilo karaoka veče u kojem su učestvovale Ivana Arsenović i Ana Prlić.
Drugi dan su se učenici takmičili u različitim disciplinama “Igara bez granica” gdje je naša učenica Sofija Nedić osvojila prvo mjesto u jednoj od igara nakon čega je uslijedio povratak za Doboj.
Boravak u SRC Ajdinovići je osim razmjene iskustava s obuke i uživanja u brojnim sadržajima centra omogućio i sklapanje novih poznanstava i prijateljstava.