Ако не знате откриће вам то наши мали ђаци. Они су знали да ће о селу и животу на селу најбоље научити ако оду на лице мјеста и све виде својим радозналим окицама. То им је омогућила њихова добра вила у виду тета Данијеле Мишић која је, заједно са својом породицом, широм отворила врата свог дома и примила ђаке прваке, ученике И-1. Посветила им је своје вријеме и показала им све оно што чини живот на селу. Имали су прилику да помузу краву, помилују теле, виде гдје се гаје пчеле, трче по узораној њиви и возе се на фрези. Наравно, највише времена су провели у предивном, исцвјеталом воћњаку породице Мишић. Одушевљење је достигло врхунац када их је домаћица почастила палачинцима са домаћим пекмезом који породично производе на имању.
На крају су сви заједно посјетили и оближњу цркву у којој су у току радови на осликавању вањских зидова што је дјеци било врло интересантно.
Била је ово једна узбудљива авантура у којој су подједнако уживали сви учесници.
Прваци су научили да су кошнице у бојама јер пчеле разликују боје и према њима знају која је њихова кошница и још много занимљивих ствари.
Задовољни и уморни су се поздравили са породицом Мишић и својом добром вилом уз жељу да се на јесен виде у воћњаку и уживају у слатким плодовима јесени.
До тада ће се сладити домаћим пекмезом тета Данијеле у који је она умијешала много здравог воћа и још више љубави. ❤