Можда је највеће умијеће живота наћи разлог за радост када нам се чини да разлога и нема.
Данас је Свјетски дан дјетета, дан у којем се указује на права дјеце – на равноправност дјеце која припадају националним мањинама, дјеце са посебним потребама, дјеце из домова за незбринуту дјецу… Дан када одрасли требају да се подсјете да су одговорни за сву дјецу, за њихове животе и будућност.
Све нас плаши чињеница да се јутрос неко грубо поиграо осјећајем сигурности наших ђака. У дјечијим главама је било мноштво питања и страхова.
Упркос свему томе настојали смо унијети дашак ведрине у овај дан и дозволити дјеци да у миру школског дворишта, окружени зеленилом природе, обиљеже свој дан. Представници Канцеларије омбудсмана за дјецу РС из Добоја су посјетили ђаке прваке, ученике I-1. Заједно са њима су поновили шта су дјечија права, а шта обавезе. Такође су говорили о важности здраве и чисте средине за здраво одрастање, па су заједничким снагама израдили пано који представља водену средину и проблеме који се јављају у одржавању чистоће исте.
Активност је прошла у веселој атмосфери, уз дјечију грају и смијех. То је најљепша музика коју можемо чути и жељели бисмо вјеровати да може спријечити све ружне ствари које одрасли раде…