Данас је посебан дан за ученике и запослене у ПО ЛИПАЦ. Ученици су ушли у потпуно уређене и обновљене учионице у којима ће стицати нова знања, пријатељства и осјећати се љепше и угодније. Први дан школе дочекао нас је Горан Ристић испред СМЗ Липац и протејереј ставрофор Јово Михајловић. Пожељели су добродошлицу свим присутним и уручили пригодне поклоне за почетак нове школске године (лопте, обручеве, сликовнице, књиге о Светом Сави, школске лектире…). Након тога обновљене просторије школе благословио је наш нови протојереј Јово, уз поруку да ученици са лакоћом савладају све задатке који су пред њима те стекну нова знања и вјештине.
Љетњи распуст искориштен је за бројна улагања у ову школу, у сарадњи са СМЗ Липац и наше школе, а све у циљу љепшег и угоднијег боравка и квалитетнијег одржавања наставног процеса. Посебну захвалност дугујемо: градоначелнику Борису Јеринићу, предсједнику ГО Обрену Петровићу, Игору Петровићу испред скупштине града Добоја, те Предрагу Ристићу и његовој екипи испред омладине МЗ Липац.
Пуно тога би се још могло написати и рећи о овим дивним људима који су школске просторије претворили у угодан амбијент како за ученике тако и за све запослене, а све захваљујући њиховом труду, упорношћу и доброј вољи ове мјесне заједнице. Захваљујемо се и свим учесницима који су на било који начин допринијели да ова школа блиста у пуном сјају.